De Heihoeve BV

LAATSTE NIEUWS; bijgewerkt op 11 februari 2019


Inmiddels zijn we alweer een tijdje in 2019, maar wil toch nog wat dingen benoemen van het vorige jaar. Toen melde ik dat we waren begonnen met het adopteren van koeien of kalfjes. Daar hebben we aardig wat publiciteit bij gehad van RTV Rijnmond en AD Rivierenland. Inmiddels zijn er 11 dieren geadopteerd en hebben we al een adoptievrienden middag georganiseerd. Heel gezellig en ik hoop dat we er nog meer vrienden bij krijgen.

Om de veehouderij een beetje te promoten heeft Pauline een weekje getwittert. Boerburgertweet laat elke week een andere agrarier aan het woord. Het is dan de bedoeling dat er een week lang getwittert word met beeldmateriaal om te laten zien hoe het nu echt op een bedrijf gaat. Aangezien de landbouw een slechter imago begint te krijgen was dit een mooie gelegenheid om de sector te promoten. Er zijn veel vragen gesteld. Zo konden er in iedergeval weer een paar misverstanden bij die mensen weggehaald worden. Er zijn veel positieve reacties geweest.

Ook is de afkalfpiek weer geweest. Deze begon half augustus en ging door tot driekwart van december. Een drukke periode zeker als je ziet dat er dan wel 7-8 kalveren per dag geboren kunnnen worden. Gelukkig gebeurt dat niet iedere dag maar met ruim 30-45 kalveren per maand is het toch nog een aardige klus geweest.

Daarnaast hebben we ons ook bezig gehouden met verbeteren van het erf achter de boerderij. Het koeienpad was al aangepast, maar het erf waar we met de trekkers ed over rijden nog niet. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet maar het eindresultaat mag er zijn

Dit jaar zijn we voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar een keuring geweest. Lennard wilde zich hier graag voor inzetten heeft heeft hierin een leidende rol gespeeld. Misschien niet met het resultaat waarop er gehoopt was maar verder waren we tevreden.

Ook de scholen hebben ons weer gevonden. Er zijn zelfs 2 groepen van ruim 50 personen geweest om hier een praktijkles te kunnen volgen. Dit in het kader van de examens die in mei het onderwerp koe hebben. Wat ze precies tijdens het examen moeten doen is natuurlijk nog niet bekend, maar de scholen kunnen vast zoeken naar bedrijven waar ze hun examens kunnen afnemen.

In februari mogen we ook weer beginnen met het uitrijden van mest. We gaan ons dus weer voorbereiden op een nieuw groeiseizoen. Altijd al spannend, maar nu helemaal vanwege de grote droogte van afgelopen zomer.

Hieronder een paar foto's van de keuring en het betonstorten. Andere foto's zijn terug te vinden bij de juiste tabbladen.