De Heihoeve BV

LAATSTE NIEUWS ; bijgewerkt 13 januari 2022

Afgelopen jaar weer een "raar" jaar geweest. Covid is nog steeds aanwezig. Hierdoor komen er minder mensen op het erf en veel overlegmomenten gaan via teams. Dus ja, ook wij moeten geloven aan meer digitalisering (alleen wat dit betreft van veel zaken zijn op het bedrijf al gedigitaliseerd) Helaas heeft dit ook gevolgen gehad voor onze adoptie vrienden. Zo kon bv de koeien-dans niet doorgaan. Maar gelukkig hebben we in het najaar het wel voor elkaar gekregen om samen de koeien voor een van de laaste keren naar binnen te brengen.

Ook in het najaar is het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen geweest. Normaal gesproken zou dit plaatsvinden in Hoornaar tijdens de fokveedag, maar omdat deze was afgezegd hebben wij ons terrein en koeien hiervoor beschikbaar gesteld.

Dat betekend dus wel wat voorbereiding met wassen, scheren en de koeien leren om netjes aan een halster te lopen, maar met de inzet van iedereen is dit goed gelukt. Een mooie dag, met gelukkig pas aan het einde wat regen.

Voor het aankomende jaar staat er niet zoveel gepland, de zonnepanelen zijn allemaal gelegd, doordat Niels en Gijbert erbij zijn gekomen is ook het personeelsbestand weer compleet. We gaan dus hopen op een goed voorjaar met veel weidevogels en een goede graswinning. EN........ dit jaar willen we toch eigenlijk wel weer de koeiendans door laten gaan.