Op veler verzoek verkopen wij vanaf 3 september 2016 verse melk.
Om de versheid van onze melk te kunnen garanderen tappen wij rechtstreeks uit de tank.
Tevens verkopen wij bij voldoende beschikbaarheid Biest.
Het liefst zien we dat u een eigen verpakking meeneemt, maar mocht u dit vergeten zijn dan hebben wij ook (1 liter) flessen te koop voor 50 cent. (dit zijn geen statiegeldflessen)
Wist u dat we ook gedroogde mest voor uw tuin- en potplanten verkopen.
RECEPTEN VOOR BIEST
Ingrediënten en benodigdheden;
Biest (ingevroren of vers) Grote pan met dikke bodem
Beschuit Houten spatel
Suiker
Werkwijze;
Doe de biest in de pan en verwarm langzaam, steeds roeren, goed over de bodem. Laat de biest zeker niet koken! Dan gaat ze schiften en is het mislukt.. Als de biest wat dikker wordt, is ze goed geweld. De biest blijft als het ware aan de houten pollepel "kleven". Nu overgieten in een andere (koude) pan of in een teil met bodem koud water zetten.
Doe een beetje warme biest in een diep bord, beschuitje erop, naar smaak suiker/kaneel of honing erbij. Koude biest eten kan ook. Of met zout erover. Of met chocoladepoeder erdoor, bijv. Nesquick.
Ingrediënten en benodigdheden;
3/4 liter Biest (ingevroren of vers) koekenpan
400 gram bloem spatel
2 eieren
Werkwijze;
Klop de biest met de bloem en de eieren tot een glad beslag. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Lekker met suiker of stroop..
Ingrediënten en benodigdheden;
1/2 liter Biest (ingevroren of vers) ovenschaal of goed dichte
basterdsuiker springvorm ø 20 cm
Werkwijze;
Stel de hete lucht oven in op 100 graden.
Giet de biest in een ovenschaal. Na 30 minuten is de temperatuur van de biest ongeveer 60 graden. Bij 70 graden verandert de biest pas van structuur. Er onstaat een gele vel, maar hieronder zit nog steeds dunne biest. Na 60 minuten op 100 graden is de biest veranderd in een koek. Bestooien met suiker en in punten snijden.
Ingrediënten en benodigdheden;
1 liter Biest (ingevroren of vers) 3 plakken ontbijtkoek
25 gram krenten en 25 gr rozijnen 2 eieren
2 el bruine basterdsuiker ½ ei
Kaneel naar smaak flensjes
Werkwijze;
Doe de biest in een pan en laat de biest op een vlamverdeler op laag vuur 30 min wellen. Laat de gewelde biest even rusten en giet het vervolgens door een kaasdoek. Wat overblijft heet wrongel. Laat de plakken ontbijtkoek even drogen in een warme oven en kruimel ze fijn. Was de krenten en rozijnen en laat ze goed uitlekken. Roer dan de wrongel, de verkruimelde ontbijtkoek, de krenten en rozijnen met de bruine basterdsuiker, de kaneel en het ei goed door elkaar.
Bak vervolgens flensjes, leg op ieder flensje een paar lepels van het biestmengsel en sla de flensjes dubbel. Refoeliekoeken kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
Custard van biest met crumble
Ingrediënten en benodigdheden;
300 ml Biest (ingevroren of vers) 1/2 vanille stokje Grote pan met dikke bodem
rasp van 1 limoen 40 gr honing Houten spatel
250 gr aarbeien(in 4 gesneden) 4 eetl rabarber compote Thermometer
5 ragfijn gesneden muntblaadjes
voor de crumble; 50 gr boter,50 gram amandel, 50 gr witte basterdsuiker, 50 gram bloem en snufje zout
Werkwijze;
Crumble; Meng alles tot een kruimelig deeg en bak dit op 160 graden. ( hete lucht oven, ongeveer 9 minuten)
Custard;
Verwarmde biest met honing, vanille en de limoenrasp tot 75 graden.
Blijf roeren tot deze dikker word, zeef de massa en laat deze opstijven in de koelkast.
Marineer de aardbeien met de rabarbercompote en de munt.
Schep de custard in een kommetje en maak deze af met de cruble en de aardbeien.