LAATSTE NIEUWS; bijgewerkt 14 april 2023

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer even op gang, het voorjaar is weer begonnen, en hiermee ook de bezigheden op het bedrijf. De winterperiode staat veelal in het teken van onderhoud van machines (naast de dagelijkse verzorging van de dieren zelf natuurlijk). Door deze allemaal even goed na te kijken hopen we op een probleemloos jaar. Helaas lukt dit niet altijd, maar zo hebben we in elk geval een mooie start. In februari zijn we begonnen met het uitrijden van de mest. Het was vrij nat in het land dus is dit later gebeurt dan normaal omdat de machines anders meer van het grasland kaopt maken dan dat ze juist helpen om de grasgroei weer op gang te brengen. De eerste mest wordt door de loonweker uitgereden dmv een sleeplang, de rest van het jaar doen we het zelf met onze mesttank.

 

Op 1 april, ja echt waar dat is geen grap, hebben we de adoptie mensen weer uitgenodigd om de koeiendans mee te maken. Om 10 uur gingen de staldeuren open om de koeien het land in te zien gaan. Onder het genot van een kopje koffie en een paaseitje was het weer even leuk om iedereen te spreken en bij te praten.

 

 

Inmiddels zijn ook onze vaste vrijwilligers weer begonnen met het zoeken naar de weidevogels. Zij zoeken de nesten op, markeren deze en tekenen ze in op een kaart. Zo weten wij ook welke nesten zich ergens bevinden en kunnen we de nesten en naderhand ook de pullen beschermen. Deze mannen zijn erg belangrijk voor ons. Afgelopen jaar hebben we ze daarom ook mee uit eten genomen als bedankje. Andre en Theo, alvast veel succes voor dit jaar.

 

Zoals misschien bekend is Louis ook brandweerman ( vrijwilliger bij de post in Giessenburg) en ook daarvan komen er soms mensen op bezoek. Deze keer was er een bijscholing van ovd'ers over verschillende soorten gassen. Ze zien hiervoor met een redelijk grote groep geweest om te kijken, ruiken en meten van mestgassen.

 

 

Verder is Pauline zich weer met oude beroep bezig gaan houden. Zij is aangesloten bij "Boer in de Klas".  Met dit initiatief van agractie is het mogelijk dat scholen een gastles kunnen boeken om een boer(in) in de klas uit te nodigen. Zo kunnen kinderen al vroeg leren waar hun eten vandaan komt. Leuk en leerzaam.