De Heihoeve BV

Algemeen

De Heihoeve BV. is in 1970 opgericht door 3 neven uit de familie de Groot en de familie Kloek.
Deze zijn gestart met ongeveer 150 koeien. Door de uitbreiding van het aantal dieren is in 1978 de stal vergroot met een 32-stands draaimelkstal en met 3 torensilo's voor automatisch voeren.

In 1997 zijn er twee neven uitgegaan en zijn er verschillende aandeelhouders uitgekocht, zodat er nog 9 aandeelhouders over zijn uit zowel de familie de Groot als de familie Kloek.

In 2006 is de bedrijfsgrootte uitgebreid van 135 ha. naar 165 hectare. Daarna is in 2012 een nieuwe 33+1 draaimelkstal gebouwd (Saturnus van Fullwood). En in 2013 is de huidige ligboxen stal in gebruik genomen. De oude stal is aangepast aan de huidige maatstaven voor jongvee en droge koeien. 

In december 2023 is het gehele bedrijf verkocht aan Nils den Besten. Grote veranderingen zijn er hierdoor niet gekomen. Naast Nils is Louis de Groot nog steeds leidinggevende. Gerco van den Dool is er als extra kracht bij gekomen.

De huidige grootte is op dit moment 400 koeien met 180 stuks jongvee. De bedoeling is om dit in de komende jaren uit te breiden naar 450 melkkoeien met 200 stuks jongvee. De melkproductie moet gaan stijgen van 2,8 miljoen naar 4,5 miljoen kg melk.

Ook het aantal hectares is in aantal toegenomen nl van 165 ha naar 200 ha.

Op dit moment wordt de leiding gevoerd door Nils den Besten en Louis de Groot. zij doen dit met met nog 5 werknemers; Gerrit Korevaar, Jan Kloek, Niels van Zessen, Gerco van den Dool en Gijbert Damsteegt.

Verkoop Melk en de MELKEXPERIENCE en Adopteer een Koe

Vanaf 3 september 2016 zijn we gestart met het verkopen van verse melk. Tevens wordt er biest verkocht, mits er genoeg voorradig is.

Deze melk noemen we heidemelk en is afkomstig van koeien die lekker buiten mogen grazen. Ze lopen dan ook minimaal 120 dagen buiten en dan zo'n 8 uur per dag. Hiermee voldoen we aan de eisen om onze melk "weidemelk" te noemen. Meer informatie is te vinden op het tabblad Melk.

Natuurlijk is het gezellig om ook wat vogeltjes om je heen te hebben, dus ook aan weidevogelbeheer geen gebrek. Dit houd in dat we de vogelnesten beschermen en alle uitgekomen jongen proberen te beschermen. Gelukkig worden we hierbij geholpen door onze 2 vaste vrijwilligers; Theo Bakker en Andre Hornstra.De MELKEXPERIENCE is gestart sinds april 2018. Ga mee de koeien halen en melk met ons mee. Nieuwsgierig? kijk op het tabblad van de melkexperience voor meer informatie.

In 2018 zijn we ook gestart met het aanbieden van adoptie koeien of kalveren. Een leuk initiatief om meer burgers op de boerderij te krijgen. Meer informatie kunt u lezen op het tablad van Adopteer een Koe.